onsdag 30 september 2009

Läxa 1

Förra veckan på svenska lektionerna så fick vi en uppsats läxa av läraren (hon hatar jag förästen) att skriva en uppsats av en viss rubrik, vi fick välja mellan ca 15 rubriker och sedan måsta vi skriva om det.
jag hatar att skriva uppsatser, det blir inget sammanhang i dem, stavningen är dålig och det är tråkigt och jag fattar inget av dessa regler jag fått som överflödar i mitt huvud just nu.
Eftersom läraren förklarade så dåligt på timmen så tror alla elever att vi ska få skriva på timmen och ha på oss nästa vecka också. men faktum är att hon sa att vi skulle förbereda oss till nästa timme och bli KLARA med uppsatsen PÅ timmen så vi kan gå vidare med annat senare. Så förstod jag när hon förklarade vad vi skulle göra. Aja, få vällan se vad som visar sig idag ^^
Jag är ialla fall lite förbered om det är så att jag hade rätt.

Nu skall jag skicka iväg och packa idrottskläder, min väska och klä på mig ^^

kramaom <33 :)

måndag 28 september 2009

segt

Hejsan svejsan

jag håller på att städa, som jag nämnde igår. farsan "skojjade" till det idag igen med att han skulle borde skriva ett brev till rent hus så dom kan komma hit och hjälpa mig.

men jag har kommit på en sak, hur mycket jag än städar så är de stökigt, man får ett stökigt intryck av mitt rum ^^

försöker också fånga lite banan flugor, ett tips är att sätta socker ochv atten i en skål så ska de flyga ner i sockervattnet men det fungerar ju inte alls ^^

aja, nu ska jag ta tag i städningen, under sängen är det tomt, jag har städat upp papper. bykt 2 maskiner tvätt och sopat upp alla nötter/russin som fanns på golvet tillsammans med sand och damm.


kramarom alla er som läser denna blogg :)

söndag 27 september 2009

städartime

hejsan, det var ett tag sedan jag skrev här.
men ibland måste man bli påminnd om att man har en blogg för att orka skriva ^^



just idag så är jag på sur humör, jag har inte alltid varit de men de började med att jag jobbade, fick skjuss till Lina och Jonas och var där till ca 14.30 och sedan cyklade jag hem. tog grusvägen via norskträsk hem och så var förstås farsan på vedberget.. det var då allting började.

han tyckte att jag skulle hjälpa han med ved men jag ville inte för att jag skulle städa sa jag. (jag hade en plan från början att inte nämna att jag skulle städa för han) då började han nojjsa om dittan moch dattan, som: "du städa?" "om du inte har städat på ett halvår så kan du hjälpa mig nu" "jag ska köra fram ett släp så du kan kara ut hela rummet och börja på nytt" så håller han på hela tiden när de gäller min städning, jag blir så förbannad på han. så jag sa att jag skulle städa och cyklade hem medans han pratade på för sig själv.

Innan jag cyklade från JoLina så hade jag städarlust men nu så tappade jag allt totalt. snart flyttar jag här ifrån, gubben bara förstör och är jobbig och dum.

gah vad jag e på sur humör just nu :(

fredag 18 september 2009

Gör som havet
-Våga-

tisdag 15 september 2009

gåta

- Vad är det för likhet mellan en Ålänning och en pormask?

- Ingen är en riktig finne. :)

lördag 12 september 2009

bilder












Var ut imorstas den 11 september och fotograferade lite dagg i gräset, de är så härligt ljus på morgonen och så härligt med dagg också.

Här är en bild med två lite större daggdroppar på ett grässtrå och sedan är det också en myra på strået.












Här är en gräsdropps bild som jag gillar, det som är synd med den är att den blev så suddig så den får vara i liten storlek så ser den bäst ut :)

Men som en tjej sa till mig "den kan vällan vara fin förde fast den är suddig?" De har blivit mitt nya bild motto ^^







lördag kväll

tänk att en lördags kväll kan vara så tråkig.
kom hem från syrran idag, vart hon henne och julia i går och sov där inatt och vi åt ostbricka och hade de trevligt :)
jag packade ihop mina saker och farsan skjussade hem mig, när jag var hemma märkte jag att jag hade glömt laptopen hos Ida och farsan tyckte att jag sku vänta tills imorgon men eftersom jag inte hade något och göra så tog jag mig en ca 9 km långt cykeltur ^^

men nu har jag datorn och inget att göra nu heller så tänker bara förde va uppe så länge jag orkar sittande och redigera bilder ^^

kramar ^^

måndag 7 september 2009

Spretkrull

Måste bara få förklara mitt bloggnamn så ni inte misstolkar så mycket ^^

jag har självlockigt hår (på huvve) så de ser oftast spretigt ut och ovårdat så därför så började jag kalla mig själv idag för spretkrull :) och dessutom när jag inte har duschat på ett tag så blir håret ännu mer risigt och så.. idag vaknade jag upp med värsta spretkrulls frillan.


take a look



därefter har ni namnet ^^

morgon promenad

En morgon promenad behöver inte vara så lång. Imorse tog jag en morgonpromenad över till grann gården. Hade min kamera som sällskap och en stor ihop fällbar kartong som jag låg på mitt i de dagg fuktiga gräset och fotograferade daggdroppar :)

här är några bilder från imorse på min kort korta morgon promenad :)



weii, tredje bloggen eller någge..

De är inte första gången jag försöker ha blogg. de finns vissa personer som säger att jag inte är någon bloggmänniska och de har fullständigt rätt i det. men jag vill visa motsatsen och ska ha en blogg ialla fall.
Samma sak var när vi skulle börja högstadie. vi hade olika profiler man skulle välja mellan, kreativa profilen, natur profilen, språk profilen och idrotts profilen. Alla trodde att jag skulle välja kreatida profilen men bara för att göra som ingen hade trott valde jag idrotts profilen.

ialla fall, nog om högstadie. Det var ändå för 3 år sedan. ojoj, tiden går fort ^^

Nu tänker jag ha en blogg där jag avregistrerar mina frustruationer när jag blir arg, ett himlans bra sätt att bli normal på igen att skriva dumma saker om det man är arg på. MEn jag tänker inte bara skriva om saker/personer jag är arg på. tänker visa bilder som jag tagit och så tänker jag skriva om vad jag än känner för.

tjao :)