måndag 22 februari 2010

Mat hos Kevin

Här är bilder och lite ingrediens tips till söndagsmat, måndagsmat och tisdagsmat.
Jag har inte skrivit ut mängder eftersom de beror precis på hur många man är som ska äta, pastasalladen och soppan kan man göra på ett ungefär.

Söndags mat; Pasta sallad
Pasta sallad: Till denna pasta sallad behövs; makaroner av något slag, skinka, fetaost, körsbärstomater, gurka, sallad och lite svart peppar.

De var inte svårare än att koka makaronerna, blanda i de andra ingredienserna och sedan WALLA, du har en pasta sallad :)


Måndags maten; Köttfärssoppa
Köttfärssoppa: Ingredienser du behöver till denna soppa är; Palsternacka, potatis, morrötter, rotselleri, köttfärs, vatten och kött/grönsaks buljong.

Knepet med en bra köttfärssoppa är att INTE koka sönder rotsakerna, för då skulle man kunna göra en puré mat istället. Koka först potatisen, palsternackan och rotsellerin. Stek köttfärsen och lägg ner den i de kokande rotfrukterna. Sätt sedan i buljongen och salta lite om de behövs. Till sist sätter man i morrötterna för att de ska vara lite halv mjuka bara. Koka upp soppan i 20 minuter på låg värme, kanske bara på 1:an eller 2:an.


Tisdags maten; Ugns bakad potatis med köttfärs röra
Ugns bakad potatis med köttfärs röra: Till detta recept behövs; (till en person) En bakad potatis (eller en mega stor potatis) köttfärs, gräddfil/cream fraich (sry stavningen) sallad och lite salt.
Börja med att sätta in potatisen i ugnen i folie. Man kan snitta potatisen som ett kort på ovansidan om man vill, men de är inget måste. Potatisen ska vara i ugnen ca 1 timme eller tills den är mjuk rätt igenom.
Medans den är i ugnen kan man steka upp köttfärsen, jag hade i pomfrits krydda i den. Låt de svala lite och blanda ihop det med gräddfilen. Och sedan är de bara att fylla potatisen med fyllningen, salladen på sidan om och käka ^^

Detta var 3 dagars recept, enjoy ^^
kramar Aina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar